a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

  Sorry, no posts matched your criteria.

Dermaplaning

Heeft u last van een doffe of vale huid? Bent u helemaal klaar met de overbeharing in uw gezicht? Dermalou Huidexperts heeft voor u dé oplossing. Misschien heeft u er al eens van gehoord: dermaplaning. Een behandeling die steeds populairder wordt… Maar wat is het nou eigenlijk echt en wat moet u erover weten?

Dermaplaning voor een gladde en stralende huid

De huid vernieuwt zich continu. Jonge mensen hebben ongeveer iedere 26 dagen een compleet vernieuwde huid, maar dit gaat langzamer naarmate je ouder wordt. Van alle dode huidcellen verlies je er een heleboel, maar er blijven er ook veel achter. Hierdoor verdikt je hoornlaag zich en ziet je huid er al snel dof, grauw en schilferig uit. Hoe fijn is het dan dat een dermaplane behandeling weer kan zorgen voor een mooie, gladde en glanzende huid? Ook wanneer je last hebt van overbeharing op je gezicht is dermaplaning een prachtige behandeling met direct resultaat. Het is ook nog eens geschikt voor bijna iedere huid en huidtype! Dat wil jij toch ook?

Wat is dermaplaning?

Dermaplaning is een populaire manuele exfoliatietechniek die uit Amerika afkomstig is. Bij een dermaplane behandeling wordt uw huid behandeld met een speciaal steriel chirurgisch mesje. Dat klinkt misschien eng, maar dat is het helemaal niet. Het mesje wordt namelijk niet gebruikt om mee te snijden, maar om over uw huid te schrapen. Hierdoor worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van je gezicht verwijderd. Het resultaat is een zachte, gladde huid met een mooie glow! Uw huid voelt na de behandeling superzacht aan. Ook ziet make-up er prachtig uit na dermaplaning omdat uw huid mooi egaal is. Tenslotte zorgt deze behandeling ook nog eens voor een betere opname van actieve werkstoffen in uw huid, waardoor het effect van aanvullende behandeling en het gebruik van thuisproducten nog mooier is. Het is een absoluut veilige en betrouwbare behandeling.

Voordelen van dermaplaning

 • Verwijdert dode huidcellen en donshaartjes.
 • Maakt uw huid toegankelijker voor het verwijderen van onzuiverheden.
 • Verfijnt optisch fijne lijntjes.
 • Actieve werkzame ingrediënten worden tot 60% beter in uw huid opgenomen.
 • Make-up blijft mooier zitten en ziet er egaler uit.
 • Geschikt voor bijna iedere huid en huidtype.

Inhoud van de behandeling

Veel gestelde vragen:

Groeien mijn haartjes donkerder terug na dermaplaning?

Nee, uw haartjes groeien niet donkerder terug! Donshaartjes die verwijderd zijn, groeien gewoon op dezelfde manier terug met dezelfde kleur. Met een dermaplane behandeling wordt de structuur van uw haarfollikel (haarzakje) niet veranderd. Kleur- en structuurverandering kunnen alleen ontstaan onder invloed van medicijnen en hormonen.
Soms kan het optisch lijken alsof je donshaartjes donkerder terugkomen. Dat komt doordat uw huid iets lichter is geworden na dermaplaning. De laag dode huidcellen, donshaartjes en vuil gaven uw huid voor de behandeling een grauwere aanblik en die is nu verdwenen!

Groeien mijn haartjes dikker terug na dermaplaning?

Nee, uw haartjes groeien niet dikker terug! Omdat haartjes aan de oppervlakte worden afgesneden, heeft een dermaplane behandeling geen invloed op je DNA of de groei van de haartjes in uw haarfollikels. Dat kan alleen gebeuren onder invloed van medicijnen en hormonen.

Voor de behandeling liepen uw donshaartjes uit in een smalle punt, waardoor ze dunner en zachter aanvoelden. Als haartjes na dermaplaning weer beginnen te groeien, verschijnt het middelste deel van het haartje aan de oppervlakte met een stompe rand. Daardoor lijkt het alsof het haar dikker terugkomt, maar dat is niet zo. Als het haartje weer volledig is terug gegroeid na vier tot zes weken, voelt het weer precies hetzelfde als voorheen.

Heb ik na dermaplaning een verhoogde kans op hyperpigmentatie?

Nee, U heeft geen verhoogd risico op donkere pigmentatievlekjes op de huid, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij laserontharingstechnieken, waar post-inflammatoire hyperpigmentatie kan ontstaan. Bij dermaplaning hoeft u daar niet bang voor te zijn. Wel is uw huid na deze exfoliërende behandeling extra gevoelig voor de zon. Het is dan ook extra belangrijk om een goede zonbescherming te gebruiken met een SPF30 of hoger, ook bij bewolkt weer of in de koudere maanden van het jaar!

Dermaplaning en acne

Een dermaplane behandeling mag niet uitgevoerd worden als er actieve acne aanwezig is, dit vanwege het risico op het beschadigen van de huid. In alle andere gevallen zal het de kans op acne juist verkleinen. Wanneer u last hebt van overmatige verhoorning, geeft dit niet alleen een grauwe uitstraling, maar het kan ook acne in de hand werken. Dermaplaning is een goede behandeling om de dikkere hoornlaag te verdunnen en de kans op acne te verminderen.

Is dermaplaning pijnlijk?

Nee, een dermaplane behandeling is niet echt pijnlijk! Omdat de behandeling met een chirurgisch mesje gebeurt, is het logisch dat u een associatie met “pijn” hebt. Maar wees gerust, dermaplaning is zo goed als pijnloos. We schrapen lichtjes met het speciale mesje over uw huid, maar zonder te schuren of uw huid te beschadigen. Na afloop kan uw huid een beetje rood zijn, maar meestal is er geen sprake van hersteltijd. U kunt deze behandeling dus gewoon ondergaan als u daarna nog afspraken hebt.

Welk resultaat kan ik na mijn dermaplane behandeling verwachten?

Het mooie aan dermaplaning is dat u meteen resultaat ziet. Uw huid heeft een gezonde glans en teint, voelt zijdezacht aan en fijne lijntjes zijn minder goed zichtbaar. Een bijkomstig voordeel is dat u uw make-up mooier en gelijkmatiger kunt aanbrengen en dat het langer blijft zitten. U kunt dit resultaat behouden door de behandeling regelmatig te herhalen en thuis goede huidverzorging te gebruiken. Onze huidspecialistes geven u graag een persoonlijk huidadvies op maat.

Hoeveel dermaplane behandelingen heb ik nodig?

Natuurlijk groeien uw haartjes weer terug en ook uw dode huidcellen stapelen zich na verloop van tijd weer op. Wij adviseren dan ook om de dermaplane behandeling iedere vier tot zes weken te herhalen om het resultaat te behouden.

Wanneer mag ik geen dermaplaning?

 • Als je huidkanker hebt of hebt gehad.
 • Als je antibiotica gebruikt.
 • Als je Roaccutane of Isotretinoïne gebruikt.
 • Binnen twee weken na een peeling-, microneedling- of botox/filler behandeling.
 • Als je een hydrocortisonen zalf gebruikt in je gezicht.
 • Als je een chemokuur ondergaat.
 • Als je last hebt van eczeem in je gezicht.
 • Als je actieve acne hebt in je gezicht.
 • Als je een koortslip hebt (actieve herpes).
 • Als je open wondjes in je gezicht hebt.
 • Als je huid rood verbrand is door de zon.
 • Als er infecties in je gezicht aanwezig zijn.
 • Bij actieve rosacea.

Nazorg adviezen bij dermaplaning

Als u een dermaplane behandeling heeft gehad, gelden de volgende nazorg adviezen:

 • Direct na de behandeling kan uw huid er wat roder uitzien of licht geïrriteerd aanvoelen. Dit is niets om u zorgen over te maken en verdwijnt meestal na een paar uur.
 • Binnen 48 uur na uw behandeling raden wij saunagebruik en intensief sporten af.
 • Draag tot 48 uur na uw behandeling geen make-up, behalve een minerale foundation van beMinerals of Sunday Brush, die bij ons verkrijgbaar is.
 • Gebruik tot zeven dagen na uw behandeling geen producten die zuren bevatten.
 • Bescherm u huid dagelijks meerdere keren per dag met een zonbescherming met factor 30 of hoger.
 • Gebruik huidverzorgingsproducten in uw thuisroutine die door ons zijn geadviseerd om het resultaat zo lang mogelijk te behouden.
 • Gebruik na 48 uur tijdens uw make-up routine schone kwasten en sponsjes.
 • Niet aan uw huid zitten of pulken.

Goed om te weten

Probeer deze behandeling niet zelf thuis uit! We maken gebruik van speciale steriele chirurgische scalpels en niet zomaar een scheermesje. Om snijwondjes en bijbehorende littekentjes te voorkomen, adviseren wij om dermaplaning door een gecertificeerde professional uit te laten voeren!

Geef uw huid een kans om (weer) in topconditie te komen en te blijven.

Voor meer informatie over onze behandelingen, neem contact met ons op.